din ce se fac Brichetele

 

Brichetele sunt formate din resturile de biomasa de diferite tipuri: paie de grau, bete de rapita, coji de seminte de floarea soarelui, rumegus, etc.

 

In productia lor nu implicam nici un produs chimic, ele sunt 100% organice !

 
 

La ce se folosesc

Motivul principal care a dus la creearea acestor combustibili naturali a fost de a scadea costurile cu incalzirea traditionala, folosind combustibilii conventionali ai caror preturi sunt in continua crestere

 

Incalzirea folosind brichete din resturi vegetale nu este un domeniu nou in tarile in care alte resurse naturale sunt fie prea rare si scumpe fie nu exista deloc. 

 

   beneficii

  • PRET SCAZUT
  • CALITATI DE ARDERE RIDICATE
  • DEPOZITAREA FACILA
  • MARIMEA REDUSA
  • CENUSA ESTE FERTILIZATOR
  • 100% NATURAL
 
 
 

Proces tehnologic

 

Dupa ce se termina recoltarea cerealelor, primul pas catre creearea brichetelor este colectarea resturilor vegetale, prin imbalotarea lor. Balotii sunt sortati in functie de tipurile de biomasa din care sunt formati si stocati intr-un depozit ferit de umezeala pentru a pastra proprietatile de ardere. In momentul in care materia prima ajunge la o umiditate de 10 - 15 %, ea este pregatita de prelucrare, etapa care are trei pasi importanti:

Tocarea

Deoarece lungimea si grosimea paielor in momentul imbalotarii (70 - 100 mm) nu ar permite presei sa lucreze la paramentrii optimi, acestea trebuie tocate.

Tocatorul asigura o lungime a paielor de 2-5 mm, ideala pentru prelucrare.

uscarea

Desi umiditatea paielor este scazuta in acest moment (10 - 15 %), pentru a obtine un produs de o calitate garantata, paiele trebuie sa ajunga la o umiditate de maxim 10%. 

Trecerea biomasei prin uscator protejeaza brichetele de deteriorare si asigura proprietatile ridicate de incalzire.

 

Presarea 

Ultima parte si cea mai importanta din prelucrare este presarea biomasei cu ajutorul unui piston hidraulic printr-o sita circulara, care ii da o forma cilindrica produsului. Forma produsului este mentinuta doar de presiunea exercitata in momentul productiei fara a se folosi alte substante chimice pentru a mentine integritatea fizica a brichetei.

 

 

                                      
 
 

100% NATURAL SI ORGANIC

 
Produsele noastre sunt create pentru a proteja mediul inconjurator si pentru a oferi un inlocuitor real, combustibililor conventionali folositi de marea majoritate. In etapele de prelucrare nu se folosesc compusi chimici sau ingrediente sintetice pentru a imbunatati calitatile brichetelor.
Biomasa folosita nu contine nimic altceva decat materia prima organica, colectata direct de pe terenurile agricole lucrate de compania noastra. Promovam si incurajam folosirea acestor produse cu garantia ca nu veti mai vedea rostul folosirii altor combustibili.
 

 

 

intrebari frecvente

 
Care este capacitatea calorica a brichetelor din paie?
   Brichetele comercializate de compania noastra au o putere calorica de 4160 Kcal/Kg confrom testelor facute la Facultatea de Industrializare a lemnului avand in vedere umiditatea controlata la productie de 8%. Comparativ cu un lemn de esenta tare care la o umiditate de 17 - 20 % obtine in medie 2800 Kcal/Kg, avantajele sunt evidente.
Cum se depoziteaza brichetele?
   Depozitarea va trebui efectuata in locuri ferite de umezeala si de intemperii: ger, zapada, ploaie, etc. In mod optim ele se vor pastra in incaperi uscate si bine ventilate.
Ce adezivi sunt folositi in procesul de productie?
    In cazul brichetelor comercializate de noi, nu se introduce nimic sintetic pentru a imbunatati calitatile produsului.
Care este nivelul de noxe emanat in urma arderii biomasei?
    Orice proces de ardere emite fum si creeaza cenusa insa arderea biomasei este cel mai bun mod de a elimina efectul de sera, mai mult, cenusa poate fi folosita ca ingrasamant natural.